In de omgeving.

Activiteiten in de omgeving van Arcen

Arcen is de toeristische parel van de Maasduinen, dit voormalig vestigingsstadje is prachtig gelegen aan de grens met Duitsland.
Arcen is veelzijdig en biedt vele mogelijkheden betreft wandel- en fietsroutes. Ook ligt Nationaal Park de Maasduinen vlakbij, hier vindt u naast de vele fiets- en wandelroutes ook nog cultuurhistorie en zeldzame flora en fauna, zoals de bevers en de Europese Kraanvogels. Naast de prachtige natuur kunt u genieten van de gezellige terrassen, vele streekproducten en een tongstrelende gastronomie. U kunt heerlijk slenteren door de straatjes en langs de Maas, een bezoek brengen aan de prachtig gerenoveerde Kasteeltuinen, de bierbrouwerij Hertog Jan, Branderij de IJsvogel of een ijsje eten bij Clevers. Kortom, voor iedereen is er wat te beleven, komt u genieten van deze prachtige omgeving?

Limburgs Museum

Limburgs Museum

Het Limburgs Museum is een dynamisch, cultuurhistorisch museum, dat verhalen van Limburgers vertelt en verbeeldt, met families als belangrijkste doelgroep.

Hertog Jan Brouwerij

Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Boek hier een rondleiding en gebruik onze code HJQH9KE6M en ontvang 10% korting

Kasteeltuinen Arcen

Het Kasteel van Arcen stamt uit de 17e eeuw en is gebouwd in opdracht van de Hertogen van Gelre. Het huidige kasteel werd gebouwd op de restanten van het vorige Kasteel dat op haar beurt weer werd gebouwd op de restanten van het eerste Kasteel 'Huys den Kamp'.

World Art House

WORLD ART HOUSE is een plek waar hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland centraal staat. De sfeervolle galerie en beeldentuin zijn plaatsen waar zowel kunst- als tuinliefhebbers zich thuis voelen. World Art House staat voor humaan zakelijk handelen, waarbij professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid voorop staan.

IJssalon Clevers Arcen

IJssalon Clevers is gelegen aan het karakteristieke plein midden in Arcen . Aan de achterzijde van de ijssalon is een prachtig groot terras met een fraai zicht op de Maas.

Thermaalbad Arcen

Lekker tot rust komen en ontspannen! Dat is goed voor lichaam en geest. Als u wilt ontdekken hoe goed dat voelt, kom dan naar Thermaalbad Arcen in het bosrijke Noord-Limburgse land. In die oase van rust vindt u alles voor een optimale gezondheid.

Franz Pfanner Huis

Deze oude kapel werd, na jarenlang als onder meer smederij gediend te hebben, in 2000 gerenoveerd en ingericht als een unieke moderne tentoonstellings- en concertruimte. Zij kreeg de naam mee van de stichter van Mariannhill, Franz Pfanner.

Weersvoorspelling
Cloudy
MonTueWed
6/4°C
10/6°C
10/8°C